Soorten airco's

Soorten airco’s: een totaaloverzicht

Mobiele airco’s

Een mobiele airco kan voor heel wat comfort in huis zorgen. Met een draagbare airco kan je bijvoorbeeld ‘s morgens je keuken verkoelen en ‘s avonds de slaapkamer. Ze zijn flexibel inzetbaar en hebben een lage prijs.

Lees verder

Mobiele airco's

Vaste airco’s

Vaste airco’s hebben meestal een groter vermogen dan mobiele airco’s, nemen minder plaats in en worden vast geïnstalleerd. Vaste aircotoestellen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Ze worden geplaatst op de vloer, tegen de wand of in het plafond.

Vaste airco

Monoblock airco’s

Een monoblock airco is een moderne airco zonder buitenunit. Van de monoblock vind je aan de buitenzijde van de woning enkel een rooster terug waarlangs het aircosysteem kan ventileren.

Monoblock Airco's

Split airco’s (met buitenunit)

Een split airco is een aircosysteem met een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Daarom spreekt men bij meerdere binnenunits ook van een multi split airco. Dit type airconditioning kan als vast model geplaatst worden, maar er bestaan ook mobiele split airco’s.

Split aircosysteem

Eenvoudige luchtkoeler (Aircooler)

Een luchtkoeler (of Aircooler) doet de temperatuur met een aantal graden dalen en brengt zo verfrissing op warme dagen. Wil je echter een constant verlaagde temperatuur in de woon- of slaapkamer? Dan is airco een meer aangewezen optie.

Torenventilator - Air cooler